Kinderopvang De Molenwiek

Hoe ziet een dag bij Kinderopvang "de Molenwiek" er uit.

 

Vanaf 7:00 arriveren de kinderen, wij zijn dan al in de kleren en gaan daarna gezamenlijk ontbijten.  Kinderen die thuis nog niet hebben ontbeten schuiven aan en kunnen een broodje mee eten.

 Zo langzaam aan komen ook de andere kinderen binnen en meestal zijn alle kinderen zo rond kwart voor 9 wel aanwezig. Na 9 uur brengen kan ook in overleg.

Goed afscheid nemen is belangrijk dus nemen we daar ook de tijd voor, even een praatje over hoe het gaat met het kind en daarna samen de ouder uit zwaaien.

We gaan lekker vrij spelen, kinderen hebben vrij spelen nodig om zich te ontwikkelen dus dat doen we veel zowel binnen als buiten.

Om 10 uur is er een rust moment want dan gaan we wat drinken en eten fruit en dus wordt samen het speelgoed opgeruimd en gaan we aan tafel.

 

 
 
 
 
 
Vaak gaan we na dit rust moment lekker naar buiten dat kan zijn om te wandelen of om lekker in de tuin spelen. Indien dat niet mogelijk is spelen we binnen. Over het algemeen gaan we elke dag wel even naar buiten tenzij het weer het echt niet toe laat. We proberen ook regelmatig te gaan wandelen en de omgeving te verkennen, de speeltuin, de Intratuin (voor de dieren), de eendjes voeren, noem het maar op. Je kunt het zo gek niet bedenken. De kinderen die groot genoeg zijn om zelf te lopen, lopen zelf maar de kleintjes kunnen vervoerd worden in de tweelingkinderwagen, de bolderkar of de buggy van Kinderopvang De Molenwiek 

 

Bij slecht weer spelen we lekker binnen en kunnen we ook knutselen, liedjes zingen , dansen en al dat soort dingen.

Om half 12 eten we gezamenlijk aan tafel een broodje en drinken melk of iets anders. Eten en drinken vindt altijd plaats aan tafel, dit stimuleert en is gezellig. We vinden het belangrijk dat de maaltijd een rust punt is waar we allemaal van genieten. 

Soms lezen we een verhaaltje of zingen wat liedjes aan tafel. Na het eten gaan de kinderen die nog slapen naar bed. Vaak bouwen we ook voor de kinderen die niet meer slapen een rustmoment in. Even met een boekje tot rust komen om de lange opvangdag te breken. Na het rustmoment mogen ze dan weer lekker spelen binnen of buiten als het weer het toelaat.

 

Als de kinderen weer wakker zijn worden ze weer uit bed gehaald en aangekleed. Daarna gaan we zo rond half 4 sap drinken en een koekje eten. Na het slapen en rusten gaan de kinderen weer heerlijk spelen en vanaf een uur of 4 worden de kinderen één voor één weer opgehaald. Ook hierbij wordt ruim de tijd genomen voor de overdracht tussen de gastouder en de ouders.
 
 
Natuurlijk is het zo dat bij baby's rekening gehouden wordt met het ritme van het kind omdat dat op jonge leeftijd bij alle kinderen verschillend is.
 
Door een ruim aanbod aan verschillende soorten speelgoed is elke dag anders en afwisselend. 
 
Openheid is belangrijk dus is het goed om eventuele problemen op tijd aan te kaarten, dit om te voorkomen dat het uit groeit tot een onoverkomelijk probleem.
 
 

                 

 

Drucken
Kinderopvang de Molenwiek - Tuin van Malina 10 - 1705 SX Heerhugowaard - Telefoon: 072 - 5723585 - 06 - 14953089 - Email: info@demolenwiek.info

Hosting door: ERC Automatisering Interessant Uw Cloud- Bekijk ook eens: Egmond Online- GSM Versterkers